Близки на хазартно зависими сигнализират, че игрални зали не проверяват личните

...
Близки на хазартно зависими сигнализират, че игрални зали не проверяват личните
Коментари Харесай

Майка на комарджия: Пускат го в казината, въпреки че съм го регистрирала в НАП

Близки на хазартно зависими сигнализират, че игрални зали не ревизират персоналните карти на посетителите. Това обезсмисля подновяването на регистъра на хора с хазартна взаимозависимост. Той беше възобновен от Национална агенция за приходите през декември и в него към този момент попадат повече от 7200 души. В този лист можеш да се запишеш единствено персонално или с нотариално заверено пълномощие.
Прочетете още
Притеснена майка на хазартно подвластно момче се свърза с Българска национална телевизия, с цел да алармира, че макар че синът ѝ е от първите вписани в регистъра на Национална агенция за приходите
казината в Кюстендил не престават да го позволяват. На 4 май дамата описа пред Българска национална телевизия за проблемите.

" Казината пропущат още веднъж хора, които са записани в този указател, не се прави инспекция, мога да кажа сигурно за две
казина, няма да ги загатвам, само че желая да попитам кой може да окаже надзор на това нещо и откакто този указател е на Национална агенция за приходите, а Национална агенция за приходите е страната, никой не взима ограничения и не оказва този надзор ", споделя майката на момчето.

След излъчения по Българска национална телевизия репортаж от Национална агенция за приходите се самосезираха и направиха инспекция на всички игрални зали в Кюстендил.

От институцията се свързаха с майката за повече детайлности по случая и разпоредиха инспекцията.щ

" Още в същия ден бяха осъществени инспекции на място в игралните зали, само че не бяха открити нарушавания по отношение на недопускане на лицата включени в регистъра, само че са открити други нарушавания, за което са формирани актове ", съобщи Павел Лилов, основен специалист по приходите " Надзор по
хазарта ", Национална агенция за приходите.

Актове са формирани за нарушение на разпоредбите за отчитане на облагите. От Национална агенция за приходите приканват хората, които имат информация за зали, които не съблюдават закона, да подават сигнали с съответна информация.

" Има над 1000 зали в България, реализираме оптимален надзор, всеки сигнал се ревизира, тъй че приканвам още веднъж да подават сигнали ", сподели още Павел Лилов.



Големият брой хазартно подвластни лица, записани в регистъра на Национална агенция за приходите единствено за няколко месеца, приказва за сериозен проблем в българското общество. И това са единствено хора, признали за казуса си. Причина за това са както многото
казина и нападателната им реклама, по този начин и десетките компании за бързи заеми, за които отбрана за потребителите на процедура няма.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР